Napi morg√°sok
 · Gar√°zs
 · Ag√°rdi Popstrand
 · Nem vagyok ideges
 · Trabant
 · NŇĎk
 · Mit vigy√ľnk magunkkal...
 · √únnep
 · TŇĪzolt√≥s√°gi gyakorlat
 · Kast√©ly
 · A vil√°g dicsŇĎs√©ge
 · Must
 · A Bizotts√°g
 · L√°jkolod?
 · Deja vu
 · CCCP
 · Forint
 · P√©ldak√©p
 · Magyarok Orsz√°gos...
 · KezdŇĎdik?!
 · Szivar
 · J√°tszani is engedd.....
 · Bar√°ti pec√°z√°s
 · Mit vigyek magammal...
 · V√°r
 · V√°s√°rl√°s
 · Zenei napok
 · Krisna
 · V√∂lgy
 · H√°ny √©ves h√°zas vagy,...
 


Gar√°zs


Minden munkanap reggel h√©tkor kezdem a mel√≥t. Kezdhetn√©m k√©sŇĎbb, hisz magam osztom be az idŇĎm, de a kora reggeli kezd√©s ad nekem egy kis idŇĎt, ami alatt √∂ssze tudom rakni magam, s az aznapi munk√°m, megn√©zhetem a nekem fontos h√≠reket, honlapokat, elv√©gezhetem a s√ľrgŇĎs munk√°kat. Azt√°n indul a nap, cs√∂r√∂g a telefon, nyakig vagyok a dar√°l√≥ban, tombol az ŇĎr√ľlet.
Rutinb√≥l, szinte csukott szemmel vezetem reggel az aut√≥t, √©bredezem. Utam √°tvezet egy lak√≥telepen. Az egyik n√©gyemeletes h√°z alatt l√©vŇĎ gar√°zsok k√∂z√ľl egyiknek az ajtaja m√°r ilyen kor√°n reggel nyitva van. Amennyit l√°tok a kocsib√≥l a falon polcok, elŇĎtt√ľk feh√©r f√ľgg√∂ny, s az ajt√≥ sark√°ban egy k√∂v√©r ember √ľl, kempingnadr√°gban √©s feh√©r atl√©tatrik√≥ban. √úl √©s n√©z kifel√©.
Furcsa. Az idŇĎs kor akkor kezdŇĎdik, amikor az embernek nincs semmire ideje. Az idŇĎs emberek rohannak √°t tiltott helyen a t√∂bbs√°vos √ļton, l√∂kik f√©lre a sorban elŇĎtt√ľk √°ll√≥t, s mindent azonnal akarnak. Tal√°n tudj√°k, hogy fogy az idŇĎ, s nekik m√©g oly sok mindent el kell, kellene v√©gezni. Nincs idej√ľk, nem vesznek tudom√°st k√©pess√©geik bizonyos hanyatl√°s√°r√≥l. Rohannak, s √©gnek ezerrel.
De ez csak √ľl √©s n√©z kifel√©. Mi lehet az oka, ha valaki m√°r nem rohan? Mi lehet az oka, ha m√°r nem akar semmit csin√°lni? Mi k√©nyszer√≠thet egy embert arra, hogy kor√°n reggel lemenjen a gar√°zs√°ba, s √ľlj√∂n a k√ľsz√∂b√∂n, kifel√© b√°mulva? Mire v√°r, mit akar l√°tni? Sok minden nem t√∂rt√©nik azon a kis lak√≥telepen. N√©ha j√∂n egy aut√≥ benne egy √°lmos pac√°k, de sok esem√©ny nincs. Hova kell eljutni, hogy valakinek a gar√°zsajt√≥ban val√≥ n√©zelŇĎd√©s legyen a legjobb napi programja?
Szinte megszoktuk egym√°st. Azt√°n egy nap z√°rva volt az ajt√≥. Elment tal√°n valahov√°? De az ajt√≥ m√°snap is z√°rva volt. Ha eddig mindig ott √ľlt, nem lehet, hogy minden nap elmegy valahov√°. Eddig semmi dolga nem volt, most pedig nincs itt.
Azt√°n egy nap feket√©be √∂lt√∂z√∂tt embereket l√°ttam a gar√°zsn√°l. Besz√©lgettek, n√©zelŇĎdtek, s elh√ļzt√°k a polcok elŇĎl a f√ľgg√∂ny√∂ket.
Az ajtót többet nem láttam nyitva.
Azóta is minden munkanap reggel hétkor kezdem a melót. Útközben gondolkodom. Van három garázsom....

2012.08.
Valkat Soft - talponsielok.org © 2011-2013