Napi morg��sok
 · Garázs
 · Agárdi Popstrand
 · Nem vagyok ideges
 · Trabant
 · Nők
 · Mit vigyünk magunkkal...
 · Ünnep
 · Tűzoltósági gyakorlat
 · Kastély
 · A világ dicsősége
 · Must
 · A Bizottság
 · Lájkolod?
 · Deja vu
 · CCCP
 · Forint
 · Példakép
 · Magyarok Országos...
 · Kezdődik?!
 · Szivar
 · Játszani is engedd.....
 · Baráti pecázás
 · Mit vigyek magammal...
 · Vár
 · Vásárlás
 · Zenei napok
 · Krisna
 · Völgy
 · Hány éves házas vagy,...
 


Garázs


Minden munkanap reggel hétkor kezdem a melót. Kezdhetném később, hisz magam osztom be az időm, de a kora reggeli kezdés ad nekem egy kis időt, ami alatt össze tudom rakni magam, s az aznapi munkám, megnézhetem a nekem fontos híreket, honlapokat, elvégezhetem a sürgős munkákat. Aztán indul a nap, csörög a telefon, nyakig vagyok a darálóban, tombol az őrület.
Rutinból, szinte csukott szemmel vezetem reggel az autót, ébredezem. Utam átvezet egy lakótelepen. Az egyik négyemeletes ház alatt lévő garázsok közül egyiknek az ajtaja már ilyen korán reggel nyitva van. Amennyit látok a kocsiból a falon polcok, előttük fehér függöny, s az ajtó sarkában egy kövér ember ül, kempingnadrágban és fehér atlétatrikóban. Ül és néz kifelé.
Furcsa. Az idős kor akkor kezdődik, amikor az embernek nincs semmire ideje. Az idős emberek rohannak át tiltott helyen a többsávos úton, lökik félre a sorban előttük állót, s mindent azonnal akarnak. Talán tudják, hogy fogy az idő, s nekik még oly sok mindent el kell, kellene végezni. Nincs idejük, nem vesznek tudomást képességeik bizonyos hanyatlásáról. Rohannak, s égnek ezerrel.
De ez csak ül és néz kifelé. Mi lehet az oka, ha valaki már nem rohan? Mi lehet az oka, ha már nem akar semmit csinálni? Mi kényszeríthet egy embert arra, hogy korán reggel lemenjen a garázsába, s üljön a küszöbön, kifelé bámulva? Mire vár, mit akar látni? Sok minden nem történik azon a kis lakótelepen. Néha jön egy autó benne egy álmos pacák, de sok esemény nincs. Hova kell eljutni, hogy valakinek a garázsajtóban való nézelődés legyen a legjobb napi programja?
Szinte megszoktuk egymást. Aztán egy nap zárva volt az ajtó. Elment talán valahová? De az ajtó másnap is zárva volt. Ha eddig mindig ott ült, nem lehet, hogy minden nap elmegy valahová. Eddig semmi dolga nem volt, most pedig nincs itt.
Aztán egy nap feketébe öltözött embereket láttam a garázsnál. Beszélgettek, nézelődtek, s elhúzták a polcok elől a függönyöket.
Az ajtót többet nem láttam nyitva.
Azóta is minden munkanap reggel hétkor kezdem a melót. Útközben gondolkodom. Van három garázsom....

2012.08.
Valkat Soft - talponsielok.org © 2011-2013