Gyeps��
 · Gyepsíverseny...
 


Gyepsíverseny NyékládházánNyékládházán is vannak hegyek! Legalábbis akkora, amekkora egy kezdő gyepsípályának elegendő. Egy akkora pályát képzeljetek el, mint a visegrádi a fenti meredek nélkül. Kb. 400 m, 50 m-es szintkülönbség.
A verseny szervezője a Bánkút Síklub tulajdonosai, Dr. Kékesi Tamás, a felesége és két gyermeke. A két gyerek is aktívan részt vett a verseny lebonyolításában. Kékesi Marciról már biztosan többen hallottatok. Konrád még csak 7 éves, de már kitűnően kezeli a WalkyTalky-t.
Igencsak családias légkör uralkodott a versenyen, a 8-10 résztvevőből 4 családtag volt. Inkább piknik hangulata volt a találkozónak.
Szerintem nem volt elég hírverése a dolognak, viszont a Miskolci TV riporterei legalább 1 órán át gyűjtötték az anyagot. Az egyiket majdnem sikerült rábeszélni, hogy próbálja ki a gyepsít. Ha minden igaz, meg fogom kapni az anyagot és fel fogom tudni ide is tenni.
A gyepsí nem egy egyszerű sízés. Hóeke, forgatás, ruccsolás, farolás, na ilyenek nincsenek. Helyette talpon való forgatás illetve élen (félve írom le) tartás. Az első két bátor versenyzőnek, akik elsőként mentek le a pályán, akkor volt először a lábukon rollka. Vicces volt, amikor az anyuka a 10 éves lányának adja a tanácsot: "Hóekézz". Aztán a leányzó ezerrel megindult a lejtőnek. Aznap az volt az első és utolsó gurulása. Megúszta egy csuklóduzzanattal.
A verseny 11.00 helyett 14-00-kor el is kezdődött. Technikailag minden rendben volt, valamilyen korszerű időmérő órája van Tamásnak, amit Rezső (Gutbrot) is megcsodált. Igen, ő is jelen volt, a rekkenő hőségben a terminátor-jelmezében hősiesen képviselte a visegrádi csapatot.
Ő is benne lesz a TV-ben! Neki köszönhetem, hogy bátorított, hogy én is kipróbáljam a gyepsít, bár könnyű Katát táncba vinni, ha ő is akarja.
Ugyan csak 3 kört mentem, de szerintem ha nevezek a versenyben, nem vallottam volna szégyent.
Egyébként a gyepsínél a görkorisok óriási előnyt élveznek.

"Nosztalgia Gyepsíverseny" jelentése: A gyepsí már a 80-as években népszerű volt, már akkor rendeztek versenyeket, de aztán csökkent a népszerűsége. Most az üzemeltetők azoknak a versenyeknek az emlékére kezdeményezték ez a versenyt.

Képek:
gallery/search.php?search_id=recent

Mitro 2011.08.07.
Valkat Soft - talponsielok.org © 2011-2013